درگز

وضعیت تعاونی‌ها و تشکل‌های شهرستان درگز

نوع تشکل

تعداد

اتحادیه تعاونی روستایی

ندارد

تعاونی روستایی

12 تشکل

اتحادیه تعاونی تولید

ندارد

تعاونی تولید

2 تشکل

تعاونی زنان

1 تشکل

تعاونی کشاورزی

3 تشکل

نظام صنفی کارهای کشاورزی

1 تشکل

 

دَرگَز یا دره‌گز یکی از شهرهای استان خراسان رضوی در شمال شرقی ایران است. درگز که تا تهران 1150 و تا مشهد 255 کیلومتر فاصله دارد از شمال به مرز ایران و ترکمنستان از مشرق و جنوب شرقی به مشهد از جنوب به چناران و از مغرب به قوچان محدود و مختصات آن 37 درجه و 36 دقیقه عرض شمالی و 59 درجه و 6 دقیقه طول شرقی است.

جمعیت شهرستان درگز بیش از 80 هزار نفر است. راه هوایی و ریلی ندارد و راه‌های زمینی آن نیز از نوع شوسه است. سهم جمعیت این شهرستان از کل جمعیت استان خراسان رضوی 3/1 درصد است. مردم در درگز به زبان‌های ترکی، کردی، ترکمنی و فارسی صحبت می‌کنند.

شهرستان درگز از جمله شهرستان‌های شمال استان خراسان است که بین29٫58 تا37٫59طول جغرافیایی و 43٫37تا 55٫36عرض جغرافیایی واقع شده‌است. از شمال به جمهوری ترکمنستان و از شرق به شهرستان مشهد، از جنوب به شهرستان‌های چناران و قوچان و از مغرب به شهرستان قوچان محدود است.

وسعت آن 4194 کیلومتر مربع معادل 4/1 درصد مساحت کل استان است. درگز در فاصله 123 کیلومتری شهر قوچان و 258 کیلومتری شهر مشهد قرار گرفته‌است. ارتفاع آن از سطح دریا 480 متر می‌باشد. این شهرستان با جمهوری ترکمنستان حدود 155/25 کیلومتر مرز مشترک دارد. شهرستان درگز عمدتاً کوهستانی می‌باشد و فقط دشت درگز در میان رشته کوه‌های هزار مسجد پست و هموار است. از کوه‌های مهم آن الله اکبر که از رشته‌کوه هزارمسجد است، کوه چوریک، کوه مانیس، کوه خرپشتی داغ هستند. دو رودخانه دائمی به نام‌های درونگرو حاتم قلعه (زنگلانلو) با آبی هر کدام حدود 800 لیتر در ثانیه و دو رودخانه فصلی به نام‌های کال شور صداقت و گرنی در آن جریان دارند. رود درونگر که بر زندگی مردم منطقه اهمیت زیادی دارد. رود زنگلانلو و رود قره‌تیکان نیز در این شهرستان جریان دارد.

معادن و منابع زیرزمینی درگز هم شامل آهک، گج، سرب، گل سرشور، سنگ مرمر است.

این منطقه به دلیل اینکه در داخل کوهستان هزار مسجد واقع است دارای آب وهوای سرد کوهستانی است البته در نواحی پست گرم و پوشیده از مراتع وچمنزار است. مرکز شهرستان درگز از آب وهوای گرم و نیمه‌مرطوبی برخوردار است که بیشترین درجه حرارت در تابستان 38 درجه بالای صفر وکمترین آن در زمستان 2درجه زیر صفر است ومیزان بارندگی سالانه آن 350 میلی‌متر می‌باشد. میزان بارش شهرستان درگز در سال آبی 93–1392 طبق آمار شرکت مدیریت منابع آب ایران 148٫5 میلی‌متر گزارش شده‌است که نسبت به سال قبل از آن با بارش 220٫3 تا تاریخ 11 خرداد 1393 32٫6 درصد کاهش نشان می‌دهد.

 

شهرستان درگز دارای چهار بخش، هفت دهستان و چهار شهر می‌باشد.[3]

شهرستان درگز از چهار بخش ˈمرکزی، نوخندان، چاپشلو و لطف آبادˈ تشکیل شده‌است. بخش نوخندان از دو دهستان به نام‌های شهرستانه به مرکزیت برج قلعه شامل 18 آبادی و درونگر که 17 آبادی را در خود جای داده‌است. بخش چاپشلو که شامل دهستان‌های قره باشلو و میانکوه که حدود 50 آبادی دارد و بخش لطف آباد از دو دهستان دیباج با 11 آبادی و زنگلانلو با 9 آبادی تشکیل شده‌است.

شهر: درگز
شهر: نوخندان
شهر: لطف‌آباد
شهر: چاپشلو
تاریخ به روز رسانی:
1398/12/05
تعداد بازدید:
1028
Powered by DorsaPortal
بارگذاری چیدمان اولیه