بجستان

وضعیت تعاونی‌ها و تشکل‌های شهرستان بجستان

نوع تشکل

تعداد

اتحادیه تعاونی روستایی

1 تشکل

تعاونی روستایی

4 تشکل

اتحادیه تعاونی تولید

ندارد

تعاونی تولید

5 تشکل

تعاونی زنان

2 تشکل

تعاونی کشاورزی

2 تشکل

نظام صنفی کارهای کشاورزی

ندارد

 
 
شهرستان بجستان یکی از شهرستان‌های استان خراسان رضوی ایران است. این شهرستان تا مرداد 1387، یکی از بخش‌های شهرستان گناباد بود.
 
شهرستان بجستان در فاصله 278 کیلومتری جنوب مشهد با مساحتی بالغ بر 3700 کیلومتر مربع از نظر موقعیت در طول جغرافیایی 43 درجه و 31 دقیقه در ارتفاع 1250 متری از سطح دریا واقع شده‌است. این شهرستان از شمال به بردسکن و خلیل‌آباد و از جنوب به فردوس، از شرق به گناباد و از غرب به بشرویه منتهی می‌شود. بلندترین نقطهٔ آن در محدودهٔ روستای آهنگ (ارتفاعات سیاه‌کوه) بالغ بر 2440 متر و پست‌ترین نقطه در اطراف مرندیز و سر دق به ارتفاع 836 متر از سطح دریا می‌باشد. بر اساس آخرین تقسیمات کشوری بجستان دارای دو بخش مرکزی و بخش یونسی و 3 دهستان است.
 

تقسیمات کشوری شهرستان بجستان به صورت زیر می‌باشد:

 
 
بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت این شهرستان در سال 1390 برابر با 30٬664 نفر بوده‌است.
 
وجود محوطه‌ها و آثار باستانی اطراف بجستان و مسجد جامع با اهمیتی که در دوران شاهرخ تیموری ساخته شد دلیل بر اهمیت و اعتبار تاریخی این شهرستان می‌باشد. احتمالاً قدمت بجستان به دوره هخامنشی می‌رسد. این شهر در گذشته به عنوان بوزستان، بزستان و بژستان نیز نامیده شده و به اعتقاد برخی از مورخین توسط سام نریمان قهرمان افسانه‌ای ایران ساخته شده‌است. همچنین معتقدند نام بجستان یا بغستان (سرزمین ایزد) خود گویای وجود این است که این آبادی از دوران قبل از زرتشت یا دست کم وابستگی آن به آیین‌های قبل از زرتشت است. سرزمین ایزد هم چنان شهری مذهبی است و مردم آن پایبند به دین اسلام هستند. گویا، یاقوت حموی نخستین جغرافیانویس مسلمانی است که آن را اسم برده و گوید «دهکده‌ای است» بجستان در دوران تیموریان از اهمیت برخوردار بوده و اعتبار آنجا آنقدر بوده که حاکمان و بزرگان معاصر تیمور قادر بوده‌اند تیمور را از خرابی آن شهر بازدارند. از حیث تجارت و داد و ستد بجستان در دوران قاجاریه از اهمیت و رونق بالایی بر خوردار بوده‌است شبکه گسترده راه‌ها و رباطهای متعدد از جمله فخر آباد، قاسم‌آباد، زین‌آباد و … در راه فیض آباد به بجستان و فردوس دلایل رونق و داد و ستد در این ناحیه‌است.
 
 
تاریخ به روز رسانی:
2020/02/24
تعداد بازدید:
756
Powered by DorsaPortal
بارگذاری چیدمان اولیه